به گزارش سینماپرس، سریال «پایتخت» چندین سال بود که با یک تیم تقریباً ثابت از عوامل سازنده و بازیگران مشخص مهمان منازل مخاطبان شده بود و هر سال بعد از پایان تعطیلات نوروز در بین افواه مردم صحبت از دیالوگها و اتفاقاتی بود که در این سریال به تصویر کشیده میشد. این مسئله حتی در بین رسانهها نیز عینیت داشت و محملی برای رج کردن مؤلفههای ریز و درشت اخلاقی و اجتماعی بود. چه اینکه در این مجموعه تکریم بزرگسالان، خدمت به خانواده، دغدغه دیگران را داشتن در قالب سنت حسنه همسایهداری و نیز لزوم احترام گذاشتن به شعائر دینی و ملی باعث جذب آحاد مردم کشور با فرهنگها و رسوم متنوع فرهنگی شده بود. متأسفانه این حس خوب که هر ساله از طریق این سریال به مخاطب و جامعه منتقل میشد با فوت ناگهانی مرحوم خشایار الوند به عنوان نویسنده اصلی سریال «پایتخت» و برخی علل ریز و درشت غیرمرتبط دیگر به معنای اخص کلمه دچار اعوجاج، انحراف و حتی عدول از ارزشهای اخلاقی، مذهبی و شخصی بود که در این سریال میدیدیم.
متأسفانه، عدم تدبیر لازم و نظارت دقیق مسئولان برای حفظ و ادامهدار کردن مباحث مثبت این مجموعه باعث شد تا این اثر با حواشی بسیاری چه در حوزه قصهگویی که مؤلفه اصلی این سریال بود و چه شاخصههای مثبتی که در آن تبیین و ترویج میشد، جملگی به باد برود و نقطه پایانی این فصل از آن به فیلمفارسیهای قبل انقلاب تنه بزند.
حالا چند روزی است که فصل دوم سریال «نون. خ» با وفاداری به فضای کلی فصل اول آن در حال پخش است. این سریال هم که به دلیل اقبال مخاطبان مسئولان تلویزیون را مجاب کرد تا به فصل دوم برسد در حال تبیین و تکریم برخی هنجارها و ارزشهای جامعه ایرانی است. از آنجا که در این مجموعه نیز خانواده و روابط بین خویشاوندان و آشنایان به عنوان محور اصلی رخدادهای سناریوی آن است و اتفاقاً در حال کسب موفقیتهای مشابهی نظیر سریال پایتخت است لازم است مسئولان تلویزیون ضمن نظارت حرفهای، بر عدم تکرار اتفاقات ناخوشایند سریال «پایتخت» و به تبع آن دفع مخاطب اصرار داشته باشند.
*جوان
ارسال نظر